DESKinžinjering

DESKinžinjering d.o.o. je preduzeće osnovano 2015. godine za pružanje usluga izrade projektne dokumentacije i izvođenja radova u oblasti elektroinstalacija i telekomunikacija, kao i izradu kompletnih rješenja u oblasti informacionih tehnologija. Kompanija je osnovana od strane iskusnih inženjera elektrotehnike i telekomunikacija sa viskoim nivoom poznavanja ICT tehnologija i sigurnosnih rješenja u ICT-u. Svoju ponudu zasnivamo na proizvodima i rješenjima najvećih svjetskih proizvođača ICT i energetske industrije.

Elektroinstalacije

Naši električari su visokokvalifikovani stručnjaci koji su posvećeni svom poslu stoga su naši projekti urađeni kvalitetno i na vrijeme. Sa ovakvim pristupom prema poslu naši klijenti nam se obraćaju sa veliki povjerenjem. Bez obzira na preuzeti posao, naš tim će raditi s vama kako bi se osigurala ispravnost provođenja vaših zahtjeva u svakoj fazi posla.

Tehnički sistemi zaštite

Video Nadzor

Statistika pokazuje da je nivo provala i ugrožene sigurnosti na nekoj lokaciji umanjen za čak 65% ako je pod video nadzorom. Stoga, sve veća potreba za video nadzorom počev od svakodnevnog poslovanja do situacija visokog rizika unosi vitalni element u bezbjedonosne projekte - preventivu.

Ugrađujemo kamere vodećih svjetskih proizvođača sa uređajima za digitalno snimanje i prenos signala. Na taj način je omogućeno nadziranje sopstvenog prostora putem interneta, LAN i dial-up konekcije sa bilo koje tačke u svijetu.

Vatrodojavni Sistem

DESKinžinjering koristi visoko kvalitetne detektore, centralne jedinice za obradu, uređaje za signalizaciju i automatizaciju i dojavu požara.

Među signalizatorima su sirene ili bljeskalice, a od uređaja za automatizaciju nudimo između ostalih uređaje za gašenje požara, držače vodootpornih vrata ili ventilacijske i strujne preklopke. Upotrebljavamo klasične vatrodojavne sisteme kod kojih centrala ima više ulaza ili zona, a na svaku zonu se spaja više detektora, tako da se na centrali signalizira požar neke zone ako je bilo koji detektor u zoni detekcije požara.

Ugrađujemo i adresibilne sisteme koji rade na principu tačkaste detekcije odnosno gdje svaki detektor ima svoju adresu. Pored njih koristimo i analogno-adresibilne uređaje koji su moderniji, sigurniji, brži i osjetljiviji zbog mogućnosti podešavanja alarmnog nivoa svakog detektora, jer se prilagođavaju uslovima okoline i javljaju tačnu lokaciju požara.

Interfonski sistemi

Bezbjednost počinje još kod ulaznih vrata ili kapije, gdje se omogućava provjera posjetilaca i ulazaka. Ugrađujemo najsavremenije interfonske sisteme koji su povezani sa elektronskom bravom na vratima uz video-interfonski sistem za govornu komunikaciju koji u isto vrijeme prikazuje slike osoba koje su zvonile na ulaznim vratima.

Servis tehničkih sistema zaštite

Nakon garantnog roka koji obezbjeđujemo na svaki ugrađen uređaj, našim klijentima po izuzetno povoljnim uslovima, omogućavamo i održavanje i servisiranje tehničkih sistema zaštite. Svaki klijent dobija atest o izvršenom servisu.

Servisiranje medicinske opreme

 

Medicinski uređaji su mjerni uređaji za biomedicinska mjerenja i stoga je izuzetno bitno da pravilno rade i točno mjere jer se iz tih bazičnih mjerenja putem obrade podataka i izračuna formiraju analize, interpretacije, ispisi, izvještaji, temeljem kojih liječnici donose zaključke, dijagnoze i određuju smjer liječenja.

Razvoj medicinskih uređaja izrazito je kompleksan proces i podliježe velikom broju direktiva, standarda, preporuka, koje uređaj mora udovoljavati u smislu funkcionalnosti i osobito sigurnosti ( ovisno o namjeni uređaja ). Prilikom procesa razvoja uređaja posvećuje se pažnja dizajnu sklopova bilo elektroničkih, bilo mehaničkih, bilo optičkih u cilju rješenja i izvedbe koje osiguravaju minimalne mogućnosti kvara uređaja.

Uz svu navedenu pažnju kvarovi uređaja ipak se dešavaju. U tim situacijama korisnicima osiguravamo servis gdje po izvršenom popravku obavezno provjeravamo punu funkcionalnost uređaja kao i sigurnost uređaja za pacijenta i korisnika. U slučajevima kad je potrebno duže vrijeme za otklanjanje kvara (na primjer zbog čekanja rezervnog dijela od proizvođača) ako je moguće korisnicima privremeno dajemo zamjenski uređaj kako bi mogli nastaviti sa radom (ekg, spirometar, defibrilator, pulsni oksimetar, monitor, aspirator, inhalator, neki uređaji za fizikalnu terapiju … itd.).

Posebno želimo skrenuti pažnju korisnicima da kada je uređaj i ispravan, uputno je jedanput godišnje provjeriti punu funkcionalnost uređaja, po potrebi baždariti uređaj i izvršiti provjeru sigurnosti uređaja prema IEC 60601 u servisu ili kod korisnika. Izvršenjem tog postupka sigurni ste u ispravnost, točnost i sigurnost uređaja za vas i pacijenta. Također postoji i drugi način provođenja provjera koji je osobito interesantan za veće zdravstvene ustanove koji imaju vlastitu tehničku službu.

Protiv Provalni Sistemi

Oprema koju projektujemo i ugrađujemo je vrhunskih proizvođača i posjeduje ateste svjetskih institucija za standardizaciju.

Tehnološki napredni žičani i bežični alarmni sistemi prilagođavaju se i malim objektima kao što su kiosci i garsonjere, ali i velikim industrijskim postrojenjima. Signalizacija alarma može biti zvučna ili svjetlosna, a koristimo i detektore pokreta, šuma, vibracija, loma stakla, magnetne kontakte i IC barijere.

Kompletan sistem nadzora baziran je na alarmnim centralama sa mogućnošću kompleksnih integracija i dojavama na mobilni ili fiksni telefon..

Kontrola prolaza i radnog vremena

Upravljanje resursima, ljudima i vremenom zahtjeva tačne podatke oko prolaza i radnog vremena u kompanijama.

Kako bismo povećali efikasnost na poslu i pružili dodatni osjećaj sigurnosti nudimo savremene sisteme za kontrolu prolaza i radnog vremena najpoznatijih svjetskih proizvođača ove opreme kao što su KANTECH, JANTAR ili SIEMENS.

Omogućavamo integrisanje naših sistema sa ostalim bezbjednosnim sistemima, imamo i rješenja koji se sastoje od čitača i tastature koji služe za očitavanje beskontaktnih kartica i unos korisničkih šifri, kontrolora koji obrađuju podatke i dozvoljavaju ili zabranjuju ulazak, te programskih paketa koji omogućavaju spajanje sa PC-om, jednostavno rukovanje, pravljenje izvještaja i slične zahtjeve klijenata.

Automatika za vrata, kapije i parkinge

automatizovani uređaji za rampe, klizna i krilna vrata, te garažna vrata svjetski poznatih proizvođača omogućavaju potpuno rješenje automatizacije svih ulaza i izlaza za javne parkinge i garaže. Imamo i sisteme automatske naplate parkinga koji omogućavaju sveobuhvatnu kontrolu pristupa i naplate parkiranja.

Telekomunikacije

 

– Instalacija i montaža wireless interneta
– Instalacija MMDS (Multichannel Multipoint Distribution Service) sistema za bežičnu televiziju
– Usluge montaže i održavanja  CATV
– Montaža i spajanje optičkih vlakana

Mjerenje i ispitivanje elektro instalacija

 

Mjerenje vršimo aparatom MI 3102 BT EurotestXE koji je višenamjenski mjerni instrument koji izvodi kompletan set sigurnosnih testova ugradnje prema IEC / EN 61557. Podržava AUTO SEQUENCE® ispitivanje TN, TT i IT sistema uzemljenja. Mogu se izvoditi ISFL mjerenja i IMD testovi. Pored toga, MI 3102 BT EurotestXE omogućava on-line nadzor napona, ispitivanje redoslijeda faza, mjerenje otpora zemlje, mjerenje osvjetljenja i TRMS mjerenje struje. EurotestXE je opremljen integriranim karakteristikama osigurača i RCD-a za PASS / FAIL ocjenu rezultata ispitivanja. Svi se rezultati mogu brzo sačuvati i referencirati na instrumentu, a zatim ih putem softvera EuroLink PRO preuzeti na računar za procenu i generisanje izveštaja nakon testiranja.

 

http://www.livolobih.com

Mjerenje i ispitivanje elektroinstalacija